[Winner] New Residential Complex Construction for Beomo-dong 1, Daegu

 

<Architecture Overview>

Location – 1, Beomo-dong, Suseong-gu, Daegu
Client – Daegu MBC site complex development PFV
Site Area – 18,859.80㎡
Total Floor Area – 205,543.89㎡
No. of Households – 653 Apartment Housings, 154 officetel rooms
Purpose – Apartment Housing, officetel, commercial facility

Located in the center of the central commerce, the Beomo 1st Street located in the north and south border of Suseong-gu and Dong-gu in Daegu has high income and academic level, so the expected demand for high-end housing is high; on the other hand, the potential value of commercial facilities is abundant because of the lack of trendy complex commercial facilities.

 

SIGNATURE ONE _Don’t compete, monopolize!

 

Strategy 1. Maximum profit_residential ratio 8:2 / premium residence environment / floor area ratio 794%

Discovering a ratio of 8:2 that can generate maximum sales revenue through a thorough analysis of revenue, and securing the maximum business profit by offering an incentive on the floor rate through donations.

 

Strategy 2. Best Product_ Luxurious residence/ high-end community/garden terrace house

This is designed as a premium residential space by providing a high-end community on the lower and upper floors to enhance the differentiation of large flat products as a target of high-level flat areas that were previously not available in Daegu City.

 

Strategy3. First Differentiation_ Indoor Mall/Botanic Cube/Living store

This has an indoor Mall with a green theme that can stay rather than a simple Plaza-type shopping mall, creating a rich commercial environment as a pleasant botanic garden space, securing the best store price premium with a commercial type setting that fits the location characteristics

 

 

[Winner] Gimpo Hangang Self-sustained Site Development Plan

<Architecture Overview>

Location – 1251-1, Unyang-dong, Gimpo, Gyeonggido
Client – Inchang Development
Site Area – 59,739.00㎡
Total Floor Area – 399,731.88㎡(ground floor 162.047.81 ㎡)
Size – 6 basement floors, 5 ground floors
Purpose – Business facilities, research facilities, culture and assembly facilities

 

A Brand New York Campus, which offers new value through the combination of work, culture, commerce and rest in Gimpo Han-river New Town

a work facility with differentiated design, view, and commercial premium, which is designed to create a hot spot in Gimpo, which anyone would like to visit through the design of New York’s sensibility.

  • A strategy that leverages the concept of Green Moat, which maximizes site utilization under limited conditions, implementing a design that creates commodity quality and new value.
  • With its unique Big Wave design, this has created an original landmark representing the Gimpo Han-river New Town.
  • This presents the Newyork Campus, which combines New York’s sensibility, space, three-dimensional structure, object, and Central Park, to increase the capacity and awareness of the city.

 

참여인원 한소현 전무, 김용범 소장, 차하나 소장, 신하정 팀장, 이찬혁 팀장, 이재원대리, 이혜림 대리, 김영준 대리, 박수지 사원, 차민석 사원

[Winner] Public Knowledge Industry Center and Construction Dojeon-sook Complex Development Project

<Architecture Overview>

Location – Within Magok City Development Site, Gangseo-gu, Seoul (D15,Ds13)
Client – SH Co., Ltd.
Site Area – D15 9,317.00㎡ / Ds13 3,632㎡
Total Floor Area – D15 48,033.92㎡ / Ds13 19,973.25㎡
No. of Households – Dojeon-sook: 227 households
Purpose – Knowledge Industrial Center, Apartment Housing, Dormitory

 

A terminal of relationships that changes the work, lifestyle, and even thoughts

■ Relational Knowledge Industry Center & Knowledge Transformation Terminal

The Relational Knowledge Industry Center is an open field where knowledge of various channels is easily accessed and new production is derived through exchange.

Our Knowledge Industry Center is a wide range of exchange terminals that transform knowledge into industry through various relationships, just as terminals are activated through access to different routes in the city.

■ Spatial structure of opening and fusion

The ground surrounding the 300m officetel barrier was opened by mass division, and the low-rise connected to the green axis was constructed as an open-platform structure to create a convergence space for cities, people, and knowledge.

■ A platform for open citizens and linked with parks

In conjunction with the green axis of Magok, mass was minimized in the lower floors and base facilities(Maker Space, Startup Showroom, Kitchen Library, Challenge Pop-up, etc.) with public functions installed to make up the space for local residents. Also, the central Green Valley slope is a pedestrian walkway from the green axis to the first and second floors, creating an organic walking environment for a variety of people to encounter.

■ A platform of sharing

Work-focused spaces and shared spaces of companies of various sizes are deployed to promote exchanges between companies, and various cooperative hubs were planned to be selected to create a separate or growing space for the accelerator based on their business practices.

■ Platform for growth

It categorizes and zones companies according to size and industry types, and distributes the size, characteristics, and forms of shared space according to the way they work.

Users can choose their own route depending on the nature of their work, from low to high floors.

■ Platform for production and consumption(Maker Space, Larchiveum)

It is a space that links the entire process of industry from Maker Space for production to exhibition promotion, which is a core platform that combines various layers, spaces, and programs into one to form a cycle system of production and consumption.

 

참여인원 조인식상무,김재삼소장,이승현실장,이승태팀장,황혜지팀장,김호성사원,문경호사원,최우수사원,이영훈사원,김미정사원,원태연사원

[Winner] Seocho-dong Officetel Development Project

<Architecture Overview>

Location: 1321-7 & 8, Seocho-dong, Seocho-gu, Seoul
Client: Mirae AMD Co., Ltd.
Site area: 1,647.90㎡
Total floor area: 18,864.89㎡
No. of Households: 140 households
Purpose: Business Facilities, Neighborhood Living Facility

 

Won the Seocho-dong Officetel Development Project.

The project aims to consider regional characteristics and to plan a high-end residential complex that will become a landmark in Gangnam.

‘THE TERRAS’ represents the residential space of high-end lifestyle seekers; it aims to meet diverse lifestyles with differentiated amenities and best service.

 

 

참여
인원
DADS4 : 김상, 이근택, 신초연, 손유광, 서원경, 조은영, 이혁 / MDS : 손기현, 손병욱, 김현석
디자인랩 : 이태민, 임나영, 김태훈, 정연욱

[Winner]Suwon Mangpo District A1,A2BL Apartment and Sports Center

<Architecture Overview>

Location : Yeongtong-gu, Suwon-si, Gyeonggi-do, Republic of Korea
Client : Deawoo E&C
Site Area : 49,177(A1bl) / 45,911(A2bl)
Total Floor Area : 149,824.36(A1bl) / 135,602.14(A2bl) / 9,893.09(체육센터)
No. of Households : 921 Apartment Housings(A1bl) / 753 Apartment Housings(A2bl)
Purpose – Apartment Housing, commercial facility

 

 

 

 

[Winner] Anseong Baudeogi Complex Resting Facility Development Private Capital Investment

<Architecture Overview>

Location – All areas of Bongsan-ri, Sameun-ri, Gosam-myeon, Anseong, Gyeonggido
Client – Korea Expressway Corporation
Site Area – 186,000.00 ㎡
Total Floor Area – 21,397.26 ㎡
Size – 3 ground floors / 1 basement
Purpose – Tourism Resting Facility (Service Area), Hazardous object storage and disposal facility (oil station)

The Sejong-Pocheon Expressway will be a key route used by government officials and businessmen in the Seoul metropolitan area and the Sejong Government Complex. The target area and floor area of the project is the largest in Korea and is 3-5 times larger than other service areas, and has abundant location environment such as the Gosam Lake and the tourist complex in the northwest.

 

A futuristic service area leading to the evolution of high-tech highway and presenting new rest and value

Tomorrow PRISM

 

  1. GREEN PRISM. A clean indoor service area breathing with nature 365 days

– Use of amenable facilities made possible for all seasons without influence of climate environment

– Maximizing the convenience of using the shortest lines and facilities inside the integrated hall

– Maximizing the indoor view of the Gosam Lake

 

  1. BLUE PRISM. Advanced Service Area by Digital Smart

– Customized service provided by utilizing customer data

– One-stop mobile service maximizes service integration and customer convenience

 

  1. RED PRISM. A shared platform-type service area with travelers, Anseong citizens and employees

– Smart Biz platform such as shared office, multi-purpose conference room, and business dining.

– Experience Programs with stories of local, customer, and future

 

 

 

[Winner] Hanoi THT B1CC4 Office Development Project Design Competition

This project, planned for the Vietnam Hanoi THT Star Lake City B1CC4 Block, is a Design&Build project built by Daewoo E&C and handed over to buyers.

Architectural design is an important point, but the core of the Design&Build project is to meet needs of both buyers and operators (construction company), and requires that the period of the approval be shortened to reduce economic and business risks in consideration of business operators.

This is a Grade A project by itself, and has been selected as an economic design and a plan that minimizes the licensing period. As B1CC4 offices become a landmark in Hanoi with a refined scalpel, this will be a successful model of the Design-Build project considering its leasing and economics.

Thank you for all the hard work of the executives and employees.

da GROUP

 

 

[Award] Sejong 1-1 Zone L1BL <23rd Good Apartment Overall Grand Prize(President’s Award)>

 

Sejong City 1-1 Zone L1BL (Goun-dong Sejong Paragon), designed by its headquarters, won the “Livable Apartment” grand prize (Presidential Award) for Maeil Business, which boasts the nation’s highest authority in the residential sector.

This is all the more meaningful because it is the first complex in 10 years since the housing supply began in Sejong Multi-functional Administrative City.

With up to 18 stories and 19 buildings (998 households), this is the largest single complex in the 1-1 Living Space, and its most significant feature is the combination of terraced townhouse and penthouse in the lower, middle, and high-rise areas, respectively, instead of artificially adjusting short distances to preserve the natural terrain surrounding three sides.

Functionally, it combines the comfort of a detached house with the convenience of an apartment, and has become a local landmark with a luxurious design unique to the ‘Paragon.’

Also, by deploying European-style gardens and central squares, it has created a high-end apartment image that is distinct from ordinary apartment complexes.

 

original article

[Award] Gwacheon Knowledge Information Town S-3BL <7th Housing & Technology Competition Excellence Award>

 

LH held 7th Housing & Technology Competition at LH headquarters on the 20th under the theme, “Environmental Future Housing for Energy Self-reliance and Welfare”.

In response to the government’s policy of expanding zero-energy buildings, this year, we are offering a low-end zero-energy housing model that can be applied to real-life businesses(Gwacheon Knowledge Information Town S-3BL), and won the Excellence Award for ‘Happiness Energy Village Sunflower’ of our headquarters.

‘Happy Energy Village Sunflower’ is based on a plan to reduce basic energy needs by increasing energy independence with customized living spaces considering the lifestyle of newlyweds, a nature-friendly educational environment with children, and a village full of happiness energy communicating with neighbors.

The winning of this contest did not win the right to design the target site, however, the provision of prize incentives has given us the qualification to participate in future projects.

Congratulations and thank you to our employees for your hard work.

 

 

 

[Winner] Busan Myeongji District Cultural Complex Design Competition

The site of this project is located at the junction of Myeongji District and Nakdong River, planned as a cultural space to accommodate the city and nature under the concept of “center of echo”.

We created an integrated outer space by breaking down the boundary between the neighboring parks and the Nakdong River to become a public building that blends with the surrounding areas rather than to be an island in the center of the city, thus providing citizens with a creative cultural platform.

The cultural complex should be an open space for residents to freely communicate and participate. In this place where the city and nature meet, we create a lively city space 365 days through small spaces where communication and small spaces.

DA Group