[Winner] New Residential Complex Construction for Beomo-dong 1, Daegu

 

<Architecture Overview>

Location – 1, Beomo-dong, Suseong-gu, Daegu
Client – Daegu MBC site complex development PFV
Site Area – 18,859.80㎡
Total Floor Area – 205,543.89㎡
No. of Households – 653 Apartment Housings, 154 officetel rooms
Purpose – Apartment Housing, officetel, commercial facility

Located in the center of the central commerce, the Beomo 1st Street located in the north and south border of Suseong-gu and Dong-gu in Daegu has high income and academic level, so the expected demand for high-end housing is high; on the other hand, the potential value of commercial facilities is abundant because of the lack of trendy complex commercial facilities.

 

SIGNATURE ONE _Don’t compete, monopolize!

 

Strategy 1. Maximum profit_residential ratio 8:2 / premium residence environment / floor area ratio 794%

Discovering a ratio of 8:2 that can generate maximum sales revenue through a thorough analysis of revenue, and securing the maximum business profit by offering an incentive on the floor rate through donations.

 

Strategy 2. Best Product_ Luxurious residence/ high-end community/garden terrace house

This is designed as a premium residential space by providing a high-end community on the lower and upper floors to enhance the differentiation of large flat products as a target of high-level flat areas that were previously not available in Daegu City.

 

Strategy3. First Differentiation_ Indoor Mall/Botanic Cube/Living store

This has an indoor Mall with a green theme that can stay rather than a simple Plaza-type shopping mall, creating a rich commercial environment as a pleasant botanic garden space, securing the best store price premium with a commercial type setting that fits the location characteristics

 

 

[Winner] Public Knowledge Industry Center and Construction Dojeon-sook Complex Development Project

<Architecture Overview>

Location – Within Magok City Development Site, Gangseo-gu, Seoul (D15,Ds13)
Client – SH Co., Ltd.
Site Area – D15 9,317.00㎡ / Ds13 3,632㎡
Total Floor Area – D15 48,033.92㎡ / Ds13 19,973.25㎡
No. of Households – Dojeon-sook: 227 households
Purpose – Knowledge Industrial Center, Apartment Housing, Dormitory

 

A terminal of relationships that changes the work, lifestyle, and even thoughts

■ Relational Knowledge Industry Center & Knowledge Transformation Terminal

The Relational Knowledge Industry Center is an open field where knowledge of various channels is easily accessed and new production is derived through exchange.

Our Knowledge Industry Center is a wide range of exchange terminals that transform knowledge into industry through various relationships, just as terminals are activated through access to different routes in the city.

■ Spatial structure of opening and fusion

The ground surrounding the 300m officetel barrier was opened by mass division, and the low-rise connected to the green axis was constructed as an open-platform structure to create a convergence space for cities, people, and knowledge.

■ A platform for open citizens and linked with parks

In conjunction with the green axis of Magok, mass was minimized in the lower floors and base facilities(Maker Space, Startup Showroom, Kitchen Library, Challenge Pop-up, etc.) with public functions installed to make up the space for local residents. Also, the central Green Valley slope is a pedestrian walkway from the green axis to the first and second floors, creating an organic walking environment for a variety of people to encounter.

■ A platform of sharing

Work-focused spaces and shared spaces of companies of various sizes are deployed to promote exchanges between companies, and various cooperative hubs were planned to be selected to create a separate or growing space for the accelerator based on their business practices.

■ Platform for growth

It categorizes and zones companies according to size and industry types, and distributes the size, characteristics, and forms of shared space according to the way they work.

Users can choose their own route depending on the nature of their work, from low to high floors.

■ Platform for production and consumption(Maker Space, Larchiveum)

It is a space that links the entire process of industry from Maker Space for production to exhibition promotion, which is a core platform that combines various layers, spaces, and programs into one to form a cycle system of production and consumption.

 

참여인원 조인식상무,김재삼소장,이승현실장,이승태팀장,황혜지팀장,김호성사원,문경호사원,최우수사원,이영훈사원,김미정사원,원태연사원

[Winner] Seocho-dong Officetel Development Project

<Architecture Overview>

Location: 1321-7 & 8, Seocho-dong, Seocho-gu, Seoul
Client: Mirae AMD Co., Ltd.
Site area: 1,647.90㎡
Total floor area: 18,864.89㎡
No. of Households: 140 households
Purpose: Business Facilities, Neighborhood Living Facility

 

Won the Seocho-dong Officetel Development Project.

The project aims to consider regional characteristics and to plan a high-end residential complex that will become a landmark in Gangnam.

‘THE TERRAS’ represents the residential space of high-end lifestyle seekers; it aims to meet diverse lifestyles with differentiated amenities and best service.

 

 

참여
인원
DADS4 : 김상, 이근택, 신초연, 손유광, 서원경, 조은영, 이혁 / MDS : 손기현, 손병욱, 김현석
디자인랩 : 이태민, 임나영, 김태훈, 정연욱

Welcome, new recruits of 2020.

The 2020 New Employee Training has been completed.

Practical training such from demonstration events to in-house regulations and DA Group culture, architectural design, urban design, general building introduction, practical application, and BIM, with on-site inspection of buildings designed by DA Group, and mentoring orientation for company adaptation were conducted for about 15 days.

Welcome to your first start as part of society, and we look forward to your growth as a professional architect at DA.

Congratulations once again on joining the company.

 

 

2020년 디에이그룹 14기

 

 

 

 

 

 

[Education] Sandwich Seminar

 

This is a sandwich seminar hosted by Vice President Hyung Joon Shim of the Design Group at the headquarters.

It was a welcome seminar on design, attended by many people with no empty seats.

At the seminar, we looked at third-party projects and DA Group’s projects that did not win, and looked back on what was different, what was missing, what we needed to complement, where we needed to go.

Today’s architects need not only design, but also provide comprehensive services in doing business. Instead of designing based on the client’s thoughts, you have to present and solve what’s the best business for them. Because there are lots of buildings that are recycled in the city center and these are complex buildings (commercial sites), we need analytical and planning abilities to organize and guide complex architecturalist ideas.

This was a time to reflect on the role of architects in approach to architectural design.

 

 

[Article] Interview-Hyung Joon Shim, Vice President of DA Group “proposes a space to live together.”

[Interview] Hyung Joon Shim, Vice President of DA Group “proposes a space to live together.”

 

Won the “Maximum Business Site” in Daejeon for public housing design
Community planning to develop into a neighborly neighborhood


Hyung Joon Shim, Vice President of DA Group, attended the 2nd Korea Public Housing Design Competition and Exhibition held at the Urban Architecture Exhibition Center in Jung-gu, Seoul. (Photo=Reporter So Hyun Lee)

 

This year marks the second time that the government has started a “Korea Public Housing Design Competition” to improve the quality of public housing and improve public awareness. This year’s event, in particular, boasted an even bigger status than the first one, co-hosted by Ministry of Land, Infrastructure and Transport(MOLIT), Korea Land and Housing Corporation(LH) and Seoul Housing & Communities Corporation(SH). While focusing on the essence of the house, the winning films presented the future of public housing through innovative design and design. We met with the players with their winning works through fierce competition and heard various stories related to the design process.<Editor>

DA Group Urban Design & Architecture Co., Ltd. This year, DA produced the winning work from “Namyangju Jinjeop 2 Newlywed Hope Town,” the largest (Design cost of 3.533 billion won) of South Korea’s public housing project sites in Korea Public Housing Design Competition. Vice President Hyung Joon Shim of DA Group, who led the design of the complex, focused on the concept of “neighborhood” and proposed a complex where “near neighbor” could be realized. Shim’s goal is to break down the wall between neighbors, share life together and create a house looking for happiness within it.

Q) It received favorable reviews for planning a complex that efficiently coordinates public and private spaces. What particular aspects of design have you considered?

If you look at Namyangju Jinjeop 2 Newlywed Hope Town site, it was designed based on a ‘reconstruction of neighborhood.’ Neighborhood refers to having near neighbors living close by. A unit with close neighbors can be called a neighborhood district, and creating a community in the number or units of a few households does not create an actual community.

Thus, I thought that we should create a community of very small households of 150-180 households of cluster units. The reason why co-rearing is difficult is because it is hard to leave my child to someone I don’t know. Trust must be built to leave the child in charge; creating a part of life that small members can share can form a trust community. The purpose of the project is to plan a complex that introduces a living community based on this.

Q) Recently, there has been a rapid development of community facilities in apartment buildings. I would like to hear more about the community plan of Namyangju Jinjeop 2 Area.

As a joint community, it was made to make it possible to share areas, especially spaces needed in households such as laundry rooms and kitchens. Since they are newlyweds, we have also created an indoor sharing playground that allows children to jump around and play. Next to the space where children play, they also made Moms’ Cafes where mothers could meet so that they could actually live out the community lifestyle. I thought that a new life community could be formed only when a series of life activities can be tied up. These parts were named “quasi-housing” and “shared housing,” and the complex was built on the first floor by removing some of the space each person owns.

Also, the complex was planned to reach communities on the streets. This is a community where you can interact with the outside world. The truth is that it is not always good to assemble a particular social class into a single complex. This is because people with similar income levels, age groups and environments may turn into profit-collecting communities. To help children gain a better understanding of different classes, it was created in the form of road links to the outside world.

Communities should be designed to interact with life. It has to be natural to interact with the person next to you to make it natural to interact with other complexes. Is it possible to interact just by creating an apartment that is not interacting and creating community facilities? To create a natural home, such exchanges were planned as an open complex so that they would not be uncomfortable with people outside.

 

Perspective of DA Group’s 2nd Korea Public Housing Design Competition winning work, “Namyangju Jinjeop 2.”(Data=DA Group)

 

Q) There is a ‘Publico Archive’ in the design, what is this concept?

It’s a concept to create a space where people can store items such as bicycles, pots, and plants needed for their daily lives and to share them together. It’s designed to create an exchange life where you can sit and talk on a bench.

One apartment building has 8-10 floors, and people go straight into their house by elevator. We tried to seek access to roads and yards from the elevators.

Q) There are opinions that it would be good to replenish the deck connecting between buildings. What are the ways to reflect this?

The design failed to connect the entire main buildings. According to the instructions, corridors were not allowed, and it had to be cut at intervals of 60m. In order for the purpose of the shared concept to come to life, it seems to be a good idea to adjust the rules or ordinances to connect the whole of the main building.

If deemed better to adjust in areas, such as building deliberations, it can be developed to explain and reflect its intent and purpose in consultation with Namyangju City Hall and others.

 


Vice President Shim is explaining the Namyangju Jinjeop 2 work.(Photo=Reporter So Hyun Lee)

 

Q Were there any positive remarks or regrets while preparing for the Public Housing Design Competition?

I think there should be a raise on the design unit price of an apartment. It seems to have been meaningful in good quality or much more advanced design. What is regrettable is that it would be nice if the guidelines because creativity is difficult to express when things like design guidelines are strong.

In this design contest, the Block A was supposed to apply general regulations, and Block B was designated as a special building zone. So Block B has become a much more creative condition to design the complex. I hope to think of these things(Special Building Zone) and expand them further.

 

sohyun@shinailbo.co.kr

출처 : https://www.shinailbo.co.kr/news/articleView.html?idxno=1231942

[Winner] Anseong Baudeogi Complex Resting Facility Development Private Capital Investment

<Architecture Overview>

Location – All areas of Bongsan-ri, Sameun-ri, Gosam-myeon, Anseong, Gyeonggido
Client – Korea Expressway Corporation
Site Area – 186,000.00 ㎡
Total Floor Area – 21,397.26 ㎡
Size – 3 ground floors / 1 basement
Purpose – Tourism Resting Facility (Service Area), Hazardous object storage and disposal facility (oil station)

The Sejong-Pocheon Expressway will be a key route used by government officials and businessmen in the Seoul metropolitan area and the Sejong Government Complex. The target area and floor area of the project is the largest in Korea and is 3-5 times larger than other service areas, and has abundant location environment such as the Gosam Lake and the tourist complex in the northwest.

 

A futuristic service area leading to the evolution of high-tech highway and presenting new rest and value

Tomorrow PRISM

 

  1. GREEN PRISM. A clean indoor service area breathing with nature 365 days

– Use of amenable facilities made possible for all seasons without influence of climate environment

– Maximizing the convenience of using the shortest lines and facilities inside the integrated hall

– Maximizing the indoor view of the Gosam Lake

 

  1. BLUE PRISM. Advanced Service Area by Digital Smart

– Customized service provided by utilizing customer data

– One-stop mobile service maximizes service integration and customer convenience

 

  1. RED PRISM. A shared platform-type service area with travelers, Anseong citizens and employees

– Smart Biz platform such as shared office, multi-purpose conference room, and business dining.

– Experience Programs with stories of local, customer, and future

 

 

 

[Winner] Hanoi THT B1CC4 Office Development Project Design Competition

This project, planned for the Vietnam Hanoi THT Star Lake City B1CC4 Block, is a Design&Build project built by Daewoo E&C and handed over to buyers.

Architectural design is an important point, but the core of the Design&Build project is to meet needs of both buyers and operators (construction company), and requires that the period of the approval be shortened to reduce economic and business risks in consideration of business operators.

This is a Grade A project by itself, and has been selected as an economic design and a plan that minimizes the licensing period. As B1CC4 offices become a landmark in Hanoi with a refined scalpel, this will be a successful model of the Design-Build project considering its leasing and economics.

Thank you for all the hard work of the executives and employees.

da GROUP

 

 

[DDL] DA GROUP 2019 digital design CAMP

‘2019 DA GROUP digital design CAMP’ was held for 4 days from July 11 to 14.

BIM programs(Revit, Rhino, grasshopper, Lumion, C#) were learned over three days, based on this, and parametric designs were designed for the entrance of the building’s stairwell, then produced and the results announced in each group.

This year’s camp was attended by design and digital tutors, who were in groups with students, listening directly to what they were doing in practice, even to the design process.

At this BIM CAMP, it was also a great opportunity to lower entry barriers to BIM for university students (graduate students) across the country and parametric programs and experience even a little bit of practical business.

We’d like to thank DADS3 Director Yong Beom Kim, Design Division 11 Manager In Ho Bae, Design Division 11 Team Manager Bong Su Kim, DADS2 Assistant Manager Jun Seok Song, Design Division 7 Ms. Chae Rin Oh, and Design Division 10 Mr. Yoo Ahn Lee for your help as design tutors despite your busy schedules,

And to DDL Director Tae Yong Cho and his team members for organizing the event to make it a beneficial CAMP.

 

 

 

MOU with DA Group-VIET PHAT Group

 

On June 25, DA Group and VIET PHAT Group signed an agreement for MOU for smooth mutual cooperation in carrying out the tasks of both organizations.

VIET PHAT Group started with a transportation service company and grew to be one of the leading companies in the production and trade of mineral material, and seeks to lead the real estate development business by expanding into real estate investment, construction, and leasing businesses.

The purpose of this MOU is to pursue mutual benefits through mutual cooperation in real estate development projects, where potential opportunities for mutual growth are present, and to realize work cooperation in areas of common interest in Vietnam.

Through this MOU, we hope to strengthen networking between the two companies to promote co-prosperity and create synergy.